Ne puteti suna la: 0374 903 000 sau 0740 104 000

Targoviste, Str. Poet Grigore Alexandrescu Vezi harta

iun. 12

Recuperare medicala

Recuperare medicala

Ce este recuperarea medicala?

Recuperarea medicala este cea de a treia secventa a medicinii. Dupa medicina preventivea, curativea, apare oblgatoriu recuperarea medicala. OMS inca din 1970 a stabilit ca o stare patologica, o maladie, produce o deficienta care poate genera dizabilitate (imposibilitatea de presta activitati profesionale, sportive ) sI poate crea si handicap (prejudicial, rasunetul social, economic pecare deficienta sau dizabilitatea il creeaza).

Recuperarea medicala se ocupa deci de diminuarea dizabilitatii, reducerea deficitului functional folosind pentru aceasta factorii fizici – kinetoterapia, electroterapia, termoterapia, hidroterapia, etc. OMS recomanda incadrarea bolilor atit in Clasificarea internationala a maladiilor cit si in Clasificarea internationala a handicapului.

Care sint domeniile in care recuperarea medicala opereaza in prezent?

Primul domeniu este aparatul locomotor care poate fi dizabilitat prin numeroase cauze: boli neurologice, boli reumatismale, traumatisme). De asemenea, in prezent este acceotata de OMS recuperarea in boli, boli cardiorespiratorii. In lume functioneaza recuperarea post arsuri, recuperarea planseului pelvin si altele.

Please follow and like us:

Hymarco